Dansk e-mailservice rekrutterer amerikanske læger

Pressemeddelelse

Vanskeligheder forbundet med at rekruttere og fastholde læger til yderområder er ikke kun et dansk fænomen.

Den danske e-mailservice Bullsender har indledt et tæt samarbejde med det amerikanske softwarefirma KontactIntelligence for at kombinere erfaringer med at etablere og vedligeholde tætte relationer med læger og patienter via en intelligent mailservice.

Situationen er alvorlig på den anden side af Atlanten. Allerede i 2020 mangler der 130.000 læger i det amerikanske sundhedsvæsen, og med en befolkningstilvækst på 0,7 procent om året vil problemet støt og roligt vokse i de kommende år. Det betyder, at hospitalerne gør klogt i at holde godt fast i de dygtige læger, som de allerede har til rådighed, eller rekruttere de rette folk, så de står stærkt i kampen om at tilbyde de rigtige kompetencer til den stigende efterspørgsel.

Bullsender har udviklet et integreret e-mailsystem til KontactIntelligence, som i forvejen tilbyder et CRM- system til amerikanske hospitaler og sundhedsklinikker med data og cv’er på samlet set 750.000 amerikanske læger. Det skal nu gøre kommunikationen med lægerne endnu mere effektiv.

– Vi har i en længere årrække leveret en software-løsning, som på den ene side hjælper hospitalerne med at sende relevante jobopslag til de rette kandidater, men på den anden side også gør det muligt at kommunikere via mails med de nuværende medarbejdere for at bekræfte dem i, at de arbejder det rigtige sted. Det kan de nu gøre med større præcision og effekt, fortæller CEO Niels Andersen fra KontactIntelligence.

 

Mailen er chefens talerør

Med den danskudviklede e-mailservice, der har fået produktnavnet KiBSender, bliver det enkelt og effektivt for brugerne at segmentere indholdet alt efter lægernes kvalifikationer og interesser, så indholdet i mailen bliver endnu mere målrettet og relevant.

– Hvis en læge er utilfreds med sit job, sine opgaver eller er træt af chefen, så har de en tilbøjelighed til at fortælle det til konen, venner eller naboen, som egentlig ikke kan lave om på situationen. KiBSender sørger for, at chefen kan sende mails til sine 1.000 medarbejdere, men få det til at lyde og se ud som om, at kan kommunikere direkte og meget målrettet med den enkelte, fortæller Dennis Kronborg fra Bullsender.

De to samarbejdspartnere er af den klare overbevisning, at mails af den slags stimulerer til en højere grad af dialog, så eventuelle ”unhappy fellows” får anledning til at komme med tilbagemeldinger til chefen, som dermed kan tage affære, inden det er for sent, og lægen søger andre job- eller karrieremuligheder.

 

På vej mod et gennembrud

De første amerikanske kunder har taget KiBSender i brug, og tilbagemeldingerne er særdeles positive, da de melder om god respons fra mailmodtagerne. Det helt store gennembrud er lige om hjørnet. En af de største amerikanske statslige sundhedsordninger inden for en specifik patientgruppe har prækvalificeret KiBSender, som den eneste mailservice i verden, der kan opfylde de tekniske specifikationer og sikkerhedskrav. Hvis det falder rigtigt ud, så skal KiBSender bruges til at kommunikere med en meget stor målgruppe af patienter, der er tilknyttet 1.700 hospitaler, klinikker, rådgivningscentre og lignende faciliteter i hele USA.

De to virksomheder må dog holde begge ben på jorden lidt endnu, da afgørelsen først falder i løbet fjerde kvartal af 2015.